Ilyen egy igazán bringabarát intézkedés: két egyirányú utca is megnyílt a kétirányú kerékpárforgalom számára Sashalmon


Az elmúlt időszakban nagyon beindultak a bringás fejlesztések nemcsak Csömörön, hanem a XVI. kerületben is. Már épül a Szilas-patak menti bicikliút, számos új bringatámasszal gazdagodtunk, de ezek mellett a legtutibb fejlesztés szép csöndben zajlott le: Sashalmon a Pósa Lajos utcában és a Vámosgyörk utcában is engedélyezték a kétirányú kerékpárforgalmat. 









A Pósa Lajos utca számomra valóságos áldás, eddig is gyakran használtam, mert a Veres Péter úti bringaút (amely nem éppen a szívem csücske) jelentős részét ki tudtam így kerülni, ha az Újszász utca felől tekertem. Így azonban már mindkét irányban kiváló alternatívát jelent.


Pósa Lajos utca







Ellenirányban bringanyomokat is felfestettek.


Pici macisajt a Hősök fasoránál. :)




Vámosgyörk utca 





Ilyen egy valóban bringabarát intézkedés. Néhány tábla és némi festék az egész, és gyakran jobban segíti a bringás közlekedést, mint több kilométer bicikliút. 

Amire érdemes odafigyelni:
Kis forgalmú utcákban a forgalommal szemben tekerni nem ördöngösség, és végképp nem veszélyes, csak haladjunk mindig a menetirány szerinti jobb oldalon, és egyenrangú kereszteződéseknél figyeljünk a jobbkéz-szabályra. Fontos, hogy a tévhittel ellentétben nem lehet minden egyirányú utcában ellenirányban biciklizni, csak ott, ahol ezt tábla jelöli! Tippek kerékpárosoknak és autóvezetőknek itt.

A fentieken kívül a XVI. kerületben az Imre utcában, a Béla utcában (Batthyány út-Rákóczi út közti szakasz) és a Kerepesi út egy rövid szakaszán (az Egyenes utcai lakótelepnél, bringaút nyomvonala) van még engedélyezve a kétirányú kerékpárforgalom. Maga lenne a tökély, ha a közeljövőben tovább bővülne a lista.