Ezért kell még mindig betontömböket kerülgetni az Örsön



Miután már tavaly ősszel megépült a Fehér utat és a Bánki Donát utcát összekötő kerékpárút az Örs vezér terén - amely az Árkád bővítése nyomán valósult meg, és amelyet rengeteg jogos kritika ért -, a Járókelő.hu segítségével utánanéztem, miért kell még mindig a kereszteződéseknél "ott felejtett" betontömböket értelmetlenül kerülgetni (a lámpák már hónapok óta működnek). A BKK válasza szerint a forgalomba helyezéshez szükséges eljárásokat csak májusban sikerült lebonyolítani, ezen kívül a 3-as villamos megállójának építése is most zajlik. Várhatóan júniusban nyitják meg a kerékpárutat. 


Tisztelt Cím!
Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (1859)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:
A kerékpárút az Árkád bevásárlóközpont beruházásában, Budapest Főváros Önkormányzatával kötött településfejlesztési szerződés alapján létesült. A kerékpárút építése és az elkészült kerékpárút forgalomba helyezése hatóságiengedély-köteles, a hatósági eljárást Budapest Főváros Kormányhivatala folytatja le. A kivitelezés látszólagos befejezését követően több korrekcióra, utólagos hibajavításra volt szükség, a forgalomba helyezés ez után kezdődhetett.  
A forgalomba helyezési eljárás alapján számos érintett nyilatkozatának beszerzésére van szükség. A használatbavételi engedély jogerőre emelkedéséről szóló értesítés csak május 13. napján érkezett, így annál hamarabb nem is lehetett volna megnyitni a kerékpárutat. 
Az Örs vezér terén a 3-as villamos peronjának és utasvárójának építése még folyik. Mivel ezek közvetlenül a kerékpárút mellett találhatók, felvonulási területként szükséges a kerékpárút igénybevétele. Amikor a munkálatok olyan stádiumba jutnak, hogy a kerékpárút területe felszabadítható, akkor kerülhet sor a kerékpárút megnyitására, jelenlegi információink szerint június folyamán. 
Észrevételüket köszönjük. 
Budapest, 2014. május 26. 
Üdvözlettel: 
Várkonyi Ágnes
Levelezési szakterületi vezető
BKK Zrt.