Márciusban végre kikerülhet a színház elé a nagy kálváriát megjárt új biciklitároló


Oh igen, szegény bringatámaszok. Még tavasz végén történt, hogy Kohonóczki Juli és Dezsán Zita, a Kertvárosi Bolhaságok szervezői kitalálták, mi lenne, ha árveréssel teremtenének pénzt egy új biciklitárolóra az Erzsébetligeti Színház elé. A kezdeményezés bejött, az 5 db kiváló minőségű támaszhoz szükséges 87 ezer forint fele az árverésből folyt be (amelyre helyi cégek, köztük két bringabolt ajánlották fel portékáikat), a többit a szervező hölgyek és más adományozók adták hozzá. 


Csakhogy nem ment a dolog ilyen flottul. Annak ellenére, hogy a támaszokat már júniusban sikerült beszerezni, a színház máig ült rajtuk érthetetlen okokból, de végül is mindegy, mert Szabó Csilla igazgatónőtől többszöri nekifutás után végre megnyugtató választ kaptam.

A tároló márciusban kerülhet a helyére, viszont ki kell egészíteni alul egy szelvénnyel (ami a régi zöld tárolón is van), mert a díszburkolatra csak így lehet rögzíteni - tájékoztatott az igazgatónő, emellett építési és/vagy közterület-foglalási engedélyre is szükség van. Mivel a régi tároló kerete két helyen is eltörött (az utóbbi hónapokban a rendezvények miatt sajnos ide-oda dobálták, aztán nem rögzítették, kész csoda, hogy nem lopták el), az igazgatónő ígéretet tett annak hegesztésére és újrafestésére.





Juliéknak főhajtás jár a kezdeményezésért, hiszen ez lesz az első kerületi, teljesen civil forrásból létesülő biciklitároló, és bár indokolatlanul sokat késett, minden jó, ha a vége jó.