Bringás reggelivel várunk titeket a XVI. kerületben!


A napokban startolt a Bringázz a munkába! (BAM) kampány, a Magyar Kerékpárosklub legsikeresebb rendszeres programja a hagyományos bringás reggelikkel együtt. Egy hirtelen ötleten felbuzdulva úgy döntöttünk, ne maradjon már ki a kerületünk a buliból, és az utolsó pillanatokban sikerült is megszervezni, úgyhogy a Kerékpárosklub révén üdítővel és túró rudival várunk titeket október 3. (csütörtök) reggel.

Helyszín: Veres Péter út - Jókai u. sarok, CBA előtt 

Időpont: október 3., 7-9 óráig (érdeklődéstől függően akár kicsit tovább is)

Facebook esemény itt, hívd meg a barátaidat is!


Megszületett a XVI. kerület első piros bicajos kereszteződése!

Szeptember elején került üzembe helyezésre a Timur utca-Dezsőfia utca sarkon lévő zebránál egy lámpa. Ez önmagában nem érne meg egy posztot, főleg nem bicajos blogon, de a lámpa kialakítása közben a bicajút kereszteződését is újrafestették, ráadásul piros festékkel!


Helytörténeti biciklitúra a Naplás-tónál


Biztos tudjátok, hogy a Kertvárosban már régóta népszerű a "helyi turizmus" Benedek Ágnes helytörténeti sétái révén. Szeptember 29-én séta helyett ezúttal két keréken tekerhetünk el a Naplás-tóhoz. A könnyű helytörténeti túra vezetésében a szervezők felkérésére mi is segítünk.

Piktók újrafestve!



A múltkor Sinyától, a Critical Mass főszervezőjétől hallottam egy előadásán, hogy a hollandok szerint az a jó bicikliút, amelyik egy év után lekopik. Pont.