II. Kertvárosi Bringanap

A Kertvárosi Ifjúsági Önkormányzat szervezésével, valamint a XVI. kerületi Önkormányzat és a XVI. kerületi Rendőrkapitányság támogatásával június 2-án megrendezésre kerül a II. Bringanap. A kerület körbebiciklizését rendőri kíséret segíti, ezen kívül rendőrségi bemutatóval, ügyességi pályával és egyéb programokkal várják az érdeklődőket (kivéve a 12 éven aluli gyerekeket - véleményem lent olvasható).












"Biciklizzük körbe kerületünket!"

A (16. kerületi) Kertvárosi Ifjúsági Önkormányzat szervezésével, a 16. kerületi Önkormányzat és a 16. kerületi Rendőrkapitányság (BRFK) segítségével kerül megrendezésre a 2. KERTVÁROSI BRINGANAP.


Az eseményen 12 évesnél idősebbek vehetnek részt, de minden családtagot és érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.
A rendezvényt Kovács Péter polgármester úr nyitja meg.
Díszvendégünk Lovassy Krisztián, londoni olimpia egyetlen magyar országúti kerékpár versenyzője.
Rengeteg színes, érdekes programmal várjuk résztvevőinket! (Rendőrségi bemutató, Ügyességi pálya, Kresz Teszt, Gépjármű bemutató stb.) Minden résztvevő számára vizet és apró "rágcsálnivalót" biztosítunk!


Indulás: 10:00 Havashalom park
Érintve: Szerb Antal Gimnázium
Érkezés: Havasalom park


A kerékpáros konvoj haladását a rendőrség munkatársai biztosítják.
FELHÍVJUK AZ AUTÓSOK FIGYELMÉT: A rendezvény ideje alatt forgalomlassítás várható az utakon!


Útvonal:
Batsányi J. utca - Margit utca - Sarjú utca - Vidámvásár utca - Batthyány Ilona utca - a Szerb Antal Gimnáziumot érintve (PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSA) - visszafordulva - Batthyány Ilona utca -Vidámvásár utca - Somkút utca - Újszász utca - Hősök fasora - Batsányi János Utca - Havashalom utca (EMLÉKLAPOK KIOSZTÁSA + RENDŐRSÉGI BEMUTATÓ)
 

Részvétel: 12 éves kor betöltöttsége, a KRESZ betartása

Fontosnak tartok valamit megjegyezni.

Tök jó, hogy a Kertvárosi Ifjúsági Önkormányzat időt és energiát fordít arra, hogy kerékpáros felvonulást szervezzen, de továbbra is fenntartásaim vannak az ifjúsági szervezet hozzáállásával kapcsolatban. Tavaly kukásmellényt és sisakot akartak a felvonulókra erőltetni, most erről hál' Istennek már nincs szó, viszont úgy gondolják, a 12 éven aluli gyermekeknek nincs helyük egy biciklis rendezvényen. Egy olyan felvonuláson, amelyet rendőrök kísérnek, és feltételezhetően családi rendezvénynek szántak.

Én azt a szemléletet képviselem, amely a kerékpározást a világ egyik legtermészetesebb, legpraktikusabb közlekedési módjának tartja, amely mindenki számára elérhető és vonzó alternatíva kell, hogy legyen. Ha egy korosztályt kirekesztünk, azzal azt sugalljuk, hogy a kerékpározás nem való mindenkinek, hiszen az veszélyes. Így termelődik újra és újra a kerékpározástól való félelem.

Értem én, ha nem jönnek gyerekek, akkor kisebb a felelősség, de ha már rendőri kíséret van, és feltételezem, amúgy is szülőkkel jönnének (akár gyerekülésben), akkor miről beszélünk? Egy ilyen esemény célközönsége pont a gyermekes családok kéne, hogy legyenek, hibának tartom az elijesztésüket.





Ezek a képek a 2011-es rákosmenti autómentes napon készültek. Egy csomó kisgyerek is tekert a biciklis felvonuláson, senki nem mondta nekik, hogy nem vehetnek részt. Rendőri vezetés nem volt. Most akkor ők életveszélyben voltak?