Kelet-pesti csillagtúra az utolsó Critical Mass-ra



Április 20-án utoljára emelhetünk bringát a világ legnagyobb kerékpáros demonstrációján, a budapesti Critical Mass felvonuláson. Hogy minél többen és persze közösen tekerjünk el a CM-re, a Magyar Kerékpárosklub Kelet-Pesti Területi Szervezetével idén is csillagtúrát szervezünk a X., XVI. és XVII. kerületekből.










 
 

Gyülekezési helyszínek:

XVII. kerület - Pesti út, Polgármesteri Hivatal parkoló
gyülekező: 13:45, indulás: 14:10

XVI. kerület – Erzsébetligeti Uszoda
gyülekező: 13:45, indulás: 14:10

X. kerület - Szent László tér, Polgármesteri Hivatal parkoló
gyülekező: 14:15, indulás: 14:30
                  
Közös találkozási pont: Gyakorló köz (Árkád mögött), a túra folytatása a három csoport beérkezése és rövid pihenő után várhatóan 15:00-kor

Csömörről idén nem vezetünk külön csillagtúrát, ezért a csömörieknek a XVI. kerületi gyülekezési helyszínt javasoljuk.

Térképek és tudnivalók a csillagtúráról és a felvonulásról:


CMcsillagtúra2013 nagyobb térképen való megjelenítése


A csillagtúra útvonala szinte változatlan a tavalyihoz képest. Az egyetlen lényeges változás, hogy Mátyásföldön az Erzsébetligeti Uszodánál gyülekezünk, és az Újszász utcai kerékpársávon fogunk végighaladni.

A CM idén is az Újpesti (Carl Lutz) rakpartról startol 15:55-kor. Cél és bringaemelés a Városligetben kb. 18:30-kor (amikor az utolsó bringás is beér). Térkép a felvonulásról itt.

A csillagtúrát a XVII. kerületből, valamint a közös találkozási ponttól (Gyakorló köz) egészen a rakpartig motoros rendőrök kísérik. A X. és a XVI. kerületből a Gyakorló közig nem lesz rendőri kíséret, viszont csaknem végig kerékpárúton haladunk, és szervezőink ügyelnek a résztvevők biztonságára.

A túra kényelmes, 17-18 km/h átlagsebességgel halad. Hozhatod az egész családot.

Gondoskodj róla, hogy a biciklid a KRESZ-nek megfelelően legyen felszerelve! Első és hátsó lámpád mindenképpen legyen, mert hazafelé már biztosan elkezd sötétedni. Legalább 20 colos kerékméretű bicikli ajánlott (ennél kisebb méretű bringával tapasztalataink szerint a gyerekek nehezen bírják a tempót).

Reméljük, szép idő lesz, de esőben is vonulunk. Ne hagyd otthon az esőkabátodat. 

A hazautat mindenki egyénileg oldja meg. Igény esetén megbeszélhetünk közös hazatekerést, ezt jelezzétek előre e-mailen vagy a csillagtúra találkozási pontjain.

Ha jössz, csatlakozz a csillagtúra Facebook eseményén, és ne felejtsd el meghívni a barátaidat!

Hogy miért ez lesz az utolsó központilag szervezett felvonulás, arról részletesen itt olvashatsz. Először jössz a CM-re? Az általános tudnivalókat a Criticalmass.hu-n találod.

Kérdésed van a csillagtúrával kapcsolatban? Írj a kertvarosibringa [kukac] gmail [pont] com címre vagy a Kertvárosi Bringajárőr Facebook oldalára!

Tekerjünk együtt Kelet-Pestről a Critical Massra! Terjeszd a CM és a csillagtúra hírét, hívd el a barátaidat is! Találkozunk április 20-án.