Szabálytalan táblázás az Újszászon (?)

Rám aztán az ellenségem sem mondhatná, hogy szabályfetisiszta vagyok, úgyhogy ha a CM fórumon nem jelzik, hogy az Újszász utcán az új forgalmi sávokat jelző táblák nem KRESZ-kompatibilisek, fix hogy nem veszem észre.








A Critical Mass fórumon Sagan hívta fel a figyelmet arra, hogy az új táblákról hiányzik a menetirányt jelölő nyíl, már ami a kerékpársáv jelölését illeti.

A blogban néztem a táblázást is, újabb kreatív agyszülemény a nyílmentes kerékpársáv.
Miért olyan csinálja ezeket,aki még nem látott KRESZ könyvet?





 A táblákon a kerékpársáv mindenhol konzekvensen nyíl nélküli.


Mivel nem vagyok egy KRESZ-mágus (és perpillanat nem tudom beleásni magam a témába), hiszek Sagan tájékozottságában. Talán nincs is szükség a jogszabályokat bújni, a lenti képen, ami a Deák térnél készült, jól kivehető a nyíl a táblán.


Via Cyclechic

Hogy ez vajon mekkora baj vagy baklövés, hááát...? Nyílhiány miatt nem tudom, hogy valaki nyakát törte-e már, problémát abban az esetben tudok elképzelni, ha a 20 év után először kempingbiciklire pattanó tag meglátja az irányjelölés nélküli táblákat, és azt se tudja, mi fán terem a kerékpársáv, és azon hogyan kéne közlekedni, könnyen lehet, hogy geistfahrer lesz a szentem, azaz elindul forgalommal szemben. Hogy ez a helytelen táblázás miatt komolyan vehető probléma lenne-e, nem tudom elképzelni. Eddig egyszer jöttek velem szemben kerékpársávon (a Kiskörúton történt 1-2 hete), hát remélem, hogy nem ragályos.

A fórumon azt is írják, hogy a táblák folytonos vonalas (zárt) kerékpársávot mutatnak, de az úton a sok kisutcás kereszteződés, bolti parkoló és autókijáró miatt zömmel szaggatott vonalas (nyílt) kerékpársáv dominál, viszont azt meg fehér festékkel kéne festeni (??). Most már végképp nem értek semmit.