Bringasáv születik II. - Virtuális séta a megújult Újszász utcán

Alig két hete festették fel az első sárga csíkokat, lássuk, mi változott azóta. Virtuális séta a majdnem elkészült Újszász utcai kerékpársávon.


A "sétát" Cinkotán kezdjük.


Somkút utca. Az út cinkotai végén még nincs semmi bringás infra. Itt nem lehetett az utat kiszélesíteni, úgyhogy a biciklisávot helyettesítendő kerékpáros nyomok lesznek.




A Nógrádverőce utcától kezdődik a sáv.



A forgalmi sávokat jelző táblákat is kirakták.

 

Szerencsére a piktókat nem azzal a bizonyos vastag, kitüremkedő festékkel pingálták fel (mint a Thökölyn), úgyhogy döccenésektől nem kell tartani. A rácsoktól kissé féltem, hogy útban lesznek, de ha a sáv közepén haladsz, nem kell tőlük tartani. A kerék sem akadhat bele, mert a rácsozás a menetirányra merőleges.



Több helyen járdaszigetes átkelőket csináltak, mint itt a Farkashalom utcánál.







Előretolt felállóhelyek a Bökényföldi úti kereszteződésnél.



Még egy járdasziget (Diósy Lajos u.)


 



A kereszteződéseknél dupla bringás piktó hívja fel a figyelmet a biciklisávra. (Amikor fényképeztem, még nem volt ott a sáv külső része a kisebb kereszteződéseknél, azóta már felkerültek.)






A másik két felállóhely a Pilóta utcánál.





  

A Fuvallat utcánál ér véget az utca kiszélesített része, vele együtt a kerékpársáv is.



A Hősök Fasora előtti szakaszon is kerékpárnyomok lesznek hamarosan.



Itt ugyan bringanyom fogja segíteni a közlekedést, de az emelkedőre jól jött volna a külön sáv, szegény Mari néni hadd tudjon már két kormányra akasztott szatyorral, gyökkettővel felporoszkálni nyugodtan a kempingjével. De miért is panaszkodok? :)



Szellemképes.


Hát igen, örülünk a bringabarát Újszász utcának, nem vitás. :)
Megjegyzés: a képeket pár napja készítettem, azóta néhány apró változás történt, ahogy ma reggel észrevettem. Érthetetlen módon a Jókai utcánál vastag, döccenős piktókat festettek fel, pedig direkt örültem, hogy ezeket eddig mellőzték. A felállóhelyeken is már ott vannak a biciklis szimbólumok.