Megújult az Erzsébet-ligeti játszótér - A gyerkőcök bicajos "versenypályát" is kaptak

A kerületi netes sajtót böngészve úgy láttam, heves várakozás kísérte az Erzsébet-liget középső részén, a lakótelep és a színház által határolt játszótér felújítását. Mikor pár napja arra jártam, feltűnt, hogy az impozáns mászókákat és a többi játékot egy frankó kis aszfaltos "versenypályával" vették körbe. Rögtön elkapott a nosztalgia, 2-3 évesen de örültem volna, ha ilyen klafa mini-Hungaroringen tudok repeszteni a kis fekete, fröccsöntött műanyag, lábbalhajtós motorommal. :) Ideális terep a gyerekeknek bicajozni tanulni, rollerezni. Úgyhogy apukák, elő a seprűnyelet, tessék rákötni a gyerek bicajának hátuljára, és indulhat az egyensúlyozni tanulás!



 
A játszótér még körbe van kerítve sárga szalaggal, de már használják.


Rajtkockák :)


 A befutó versenyző


 Új lépcsőket is csináltak. Itt lehetne oldalt egy tolósín a bicajnak (bár a többi lépcső akadálymentesített, úgyhogy végül is szükségtelen).


A Hunyadvár utca felőli részen a lépcső már akadálymentesített.


 Végül a "kifutópálya".


Az Anyóca Babóca blog szerzője interjújában felvetette Kovács Raymund alpolgármesternek, hogy hiányzik a kerékpártároló. Azt a választ kapta, hogy a bringatároló valóban indokolt lenne, és az önkormányzat megpróbál rá pénzt teremteni.