Parkolóépítés zajlik a Rákosi úton - bringatámaszokat is átadnak majd




A rákosszentmihályiak számára már nem újság, hogy a Rákosi úton zajlik a túrás-fúrás, mivel parkolókat építenek és a járdát is felújítják. A slusszpoén, hogy a kerékpárral közlekedőkre is gondoltak, és bringatámaszokat is létesíteni fognak - erről tudósít a Helyi Hírek.


Jó hír, hogy a Rákosi úton nem az elavult kerékgörbítők számát fogják gyarapítani, hanem kiváló támaszokat használhatunk majd. A lap blogunkra hivatkozik, már ami a támaszok típusának kiválasztására vonatkozik. Való igaz, Pappné Furdan Máriának, a XVI. kerületi Önkormányzat kerületfejlesztési irodavezetőjének több ízben is javaslatot tettünk elsősorban a Kerékpárosklub által is ajánlott jó fajta támaszokra.

Pappné Furdan Mária korábban azt árulta el nekünk, hogy az Önkormányzat egységes, a városképhez illő támaszokat szeretne telepíteni kerület szerte, amelynek első terepe a Rákosi út lesz. Hogy dizájnra milyenek lesznek a támaszok, egyelőre arról nincs tudomásom, valamint arról se, hogy a járdára vagy régi parkolóhelyre kívánják-e őket lerakni, nem utolsósorban pedig hányat. A munkálatokkal a fenti cikk szerint augusztus 20-ra végeznek, addig biztosan kiderül, de persze utána is nézek hamarosan.