"Helyben vedd meg!" piknik a Kertvárosban

Helyben vedd meg! piknik címmel szervez kampánynépszerűsítő eseményt a Magyar Kerékpárosklub. A program céljai között a környezetvédelem, a helyi kereskedelem fellendítése, valamint az egészséges életmód népszerűsítése szerepel. Május 5-én Újbudán rendezték meg először a pikniket nagy sikerrel, Kertvárosunkban május 26-án piknikezhetünk.





Élj, közlekedj és vásárolj aktívan! - ez az üzenete a kezdeményezésnek, amellyel a szervezők arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy ha az emberek vásárlásaikat kerékpárral vagy gyalogosan végzik, megspórolhatják a benzinpénzen felül az autózás egyéb költségeit, emellett kímélik a környezetet, tesznek az egészségükért és a helyi kereskedelmet is támogatják.


Az érdeklődők egy interaktív játékot próbálgatnak az újbudai pikniken

Az érdeklődők kipróbálhatják a pikniken azt a látványos interaktív játékot, amelynek segítségével egy térkép előtt "elkerékpározhatnak" a helyi boltokba, megnézhetik, hogy mennyit spórolnak az aktív közlekedési mód választásával és jobban megismerhetik a kerületet, ahol élnek. A látogatók a játék mellett a kitelepülő helyi kereskedőkkel és termékeikkel is megismerkedhetnek.
"Szeretnénk minél több budapesti kerületet bevonni az akcióba. Nekünk civil szervezetként korlátozottak a lehetőségeink, ezért az önkormányzatok együttműködésétől elsősorban azt várjuk, hogy minél szélesebb közösséghez elérhessen a programunk, minél több vásárlót és kereskedőt szólíthassunk meg" - fejtette ki Papp Kriszta, a program koordinátora.

A XVI. kerületben május 26-án, 9-14 óráig kerül sor a piknikre. Helyszín: Sashalmi Piac. A rendezvényt az önkormányzatokkal együttműködve a III., XIII., XIV. és a XVII. kerületben is megtartják.

(forrás: ittlakunk.hu)