Kelet-pesti csillagtúrák a Critical Massra - Gyülekezési helyek, időpontok és útvonalak

Április 22-én ismét eljön Magyarország legnagyobb kerékpáros eseménye, a Critical Mass. Boruljon bringába Kelet-Pest is!

Szeretnénk, ha a kelet-pesti külvárosokból minél többen jönnének el a felvonulásra, és minél többen megkedveljék a kerékpáros közlekedést, ezért szeretnénk megkönnyíteni a dolgotokat, és még kellemesebbé tenni a napot egy kis közös tekeréssel. Több helyszínről is indulnak csoportok, hogy együtt  bicajozzunk el a CM indulásához a XIII. kerületi Szent István park alatti alsó rakparthoz. Csatlakozz Te is a menethez!






Gyülekezési helyszínek:

XVII. kerület - Pesti út, Polgármesteri Hivatal parkoló
gyülekező: 13:45, indulás: 14:00

XVI. kerület - Jókai utcai CBA előtt
gyülekező: 13:45, indulás: 14:00

X. kerület - Szent László tér, Polgármesteri Hivatal parkoló
gyülekező: 14:00, indulás: 14:15
                  
Csömör - Hősök tere
gyülekező: 13:00, indulás: 13:15

Közös találkozási pont: Gyakorló köz (Árkád mellett - Gépmadár utca) 14:40 


Térkép a csillagtúrák útvonalairól:

Csillagtúra útvonal 2012.04.22. nagyobb térképen való megjelenítése
 

Jelöld be facebookon is, hogy jössz, és nehogy elfelejtsd meghívni haverjaidat és családodat sem!

Sajnos van egy szárazabb rész is, hogy mikre érdemes figyelni a csillagtúrán és a CM-en is:

A menet a XVII. kerületből rendőri kísérettel megy, ebbe csatlakozik bele az összes többi útvonal. Így lesz egy kb. 17 km/h átlagsebesség, ezért érdemes mérlegelni, hogy nem túl gyors vagy lassú-e számodra ez a tempó.

Ugyan a felvonulás nappal lesz, ám hazafelé már biztosan elkezd majd sötétedni, így első, hátsó világításról mindenképpen fontos gondoskodni. Továbbá a bicajt a KRESZ-nek megfelelően fel kell szerelni ezen a felvonuláson is. Legalább 20 colos kerékméretű bicikli ajánlott.

A KRESZ szerint kerékpározás közben tilos alkoholt fogyasztani. Ez a felvonulásra is igaz. Az alkoholt fogyasztók ellen a rendőrség a helyszínen feljelentést fog tenni. Ezért kérünk mindenkit, hogy közlekedés közben és előtte se fogyasszon alkoholt. Ha a felvonulás alatt iszol, az nekünk nagyon ciki.

A Critical Mass felvonulás csak a kerékpározásról szól, de nyíltan felvállalt célja hogy a politikusok figyelmét is felkeltse az ügy. Akár el is jöhetnek, mi ezzel nem foglalkozunk. A felvonuláson azonban nem politizálunk. Bármilyen pártért rajongsz, ne hozz pártlogós vackokat a felvonulásra. A kedvenc pártod és a kedvenc ügyed csak a te fejedben kapcsolódik össze, mások fejében más ez a mix.  

Még több tudnivalót a Criticalmass.hu-n találsz.

Tekerjünk együtt Kelet-Pestről a Critical Massra! Terjeszd a CM és a csillagtúrák hírét, hívd el a barátaidat is!

Kérdésed van a csillagtúrával kapcsolatban? Kérdezz minket bátran a kertvarosibringa [kukac] gmail [pont] com címen!