[Sajtószemle] Hivatalosan is átadták a Pesti úti kerékpárutat és másik három fejlesztést

A Pesti úti bringautat már decemberben birtokba vehettük, de a hivatalos átadóra csak tegnap, február 14-én került sor. A BKK négy fejlesztést valósított meg: a Pesti úti kerékpárút két szakaszát, a csepeli Ady Endre út menti bicajutat és a XI. kerületi Bogdánfy utcai kerékpársávot.




Részletes tudósítást közölt az átadásról az MNO, továbbá László János, az MK elnöke interjút adott a Lánchíd Rádiónak, érdemes meghallgatni a véleményét a fejlesztésekről. Szerinte a csepeli bringaút rossz és fölösleges, amit már a tervezéskor sem támogatott a Kerékpárosklub, viszont a Bogdánfy utcai kerékpársáv kiváló, amire büszkék lehetünk. A Pesti útról is pozitívan nyilatkozik, bár a Facebookon János azt írta egy kommentben, ha a bringautat most terveznék, biztosan kétoldali, irányhelyes kerékpárutat (nem sávot, hanem utat) javasolnának.

Szerzőtársam eléggé szkeptikus volt a Pesti úttal kapcsolatban, mert félt, hogy egy Veres Péter-szerű borzalmat fognak építeni. Eddig csak egyszer volt alkalmam kipróbálni (sajnos még nem az egész szakaszon), de szerintem teljesen elfogadható, és különösen örülök, hogy nem egy "csupasz" kerékpárutat adtak át, hanem szépen telerakták kerékpártámaszokkal is (ez vonatkozik a többi fejlesztésre is). A tárolókat igyekszünk hamarosan összegyűjteni a fényképes bringatámasz-térképünkre (fotókat szívesen fogadunk!).