Az Újszász utcai leendő kerékpársávról ír a Helyi Téma

A legfrissebb Helyi Téma XVI. kerületi melléklete vezércikkében az Újszász utcai leendő kerékpársávról írnak. Ezzel most már a helyi sajtó is foglalkozik az új kerékpáros fejlesztésekkel.
Megjegyzés: várom már azt a pillanatot, amikor a szerkesztők nem fogják konzekvensen összekeverni a kerékpársávot a bicikliúttal. x)




Mégis lesz bicikliút

Bár az eredeti tervekben nem szerepelt, mégis bicikliutat kapott az Újszász utca, melynek természetesen a biciklisek örülnek a legjobban. A tervek szerint tavasszal már róhatják is a köröket az új úton.

Úgy tűnik, mégis lesz kerékpársáv az Újszász utcában, amelynek tavasszal kezdődik a felújítása. Az utcát a Fővárosi Önkormányzat hozza rendbe, míg a biciklisek sávjának kialakításáért a kerület felel.

- Hatvanmillió forintot tettünk félre a 3,7 kilométeres szakasz felfestésére, ami végigfut majd a Somkút utcán is - mondta lapunknak Kovács Péter polgármester, aki ezzel együtt megjegyezte azt is, hogy a kerület adottságai miatt egyébként nincs szükség külön kerékpárutak kialakítására. A kertvárosi utcákban szerinte most is biztonságosan lehet biciklizni.

Az Újszász utca a környéken élők szerint egyébként már régen megérett a felújításra. A felülete toldozott-foldozott, sok rajta a kátyú, és több szakasza megsüllyedt. A kerületiek örömmel fogadták a hírt a rendbehozatalról, ám többen csalódtak, amikor kiderült, hogy a kerékpárosokra nem gondoltak. Az eredeti tervekben ugyanis nem szerepelt a biciklisáv.

- Amíg az időjárás engedi, mindenhova kerékpárral járok - mondta lapunknak Leskó Ádám, aki nagyszüleit szokta a kerületben meglátogatni. Az egyetemi hallgató szerint az Újszász utca már most is elég széles ahhoz, hogy elférjen rajta egy biciklisáv. Ha a felújítás során tovább szélesítik, könnyedén helyet kap a bicikliút is. A tervek alapján mindkét irányban kialakítják a kerékpárosok sávját, ami 1,3 méter széles lesz. Szakértők szerint mindenképpen célszerű az Újszász utca teljes felújításával egy időben ezt megtenni, mert utólag jóval bonyolultabb és költségesebb lenne a bővítés.

(Helyi Téma)

Az eddigiekhez képest új, méghozzá szuperjó hír, hogy Kovács Péter nemcsak a Fuvallat u. és a Nógrádverőce u. közti szakaszról beszél, hanem tulajdonképpen az egész utcáról, hiszen a Somkút utcán is lesz sáv. Hip-hip-hurráááá! :)