Ellátogattunk a rákosmenti Autómentes napra

Szeptember 17-én ellátogattunk a XVII. kerületi autómentes napi rendezvényre. A sok és színes programnak és a jó időnek köszönhetően rengetegen voltak kíváncsiak mind a biciklis felvonulásra, mind a forgalomtól elzárt programokra. A Ferihegyi út forgalom elől lezárt részén ügyességi játékoktól kezdve, a gokarton keresztül, a biciklis ügyességi pályáig sok mindent kipróbálhattak a résztvevők.


A három órakor induló felvonuláson (amelyet a Rákosmente Kerékpáros SE segített megszervezni) kisgyerekes családtól egészen az idősebb korosztályokig részt vett mindenki, és az egy órás, kényelmes tempójú biciklikaravánról csupán néha-néha kanyarodott le egy-egy résztvevő. Az alábbiakban fényképes élménybeszámolóval mutatjuk be, milyen is volt a hangulat.



Azt hiszem, bátran megállapíthatjuk, hogy a XVII. kerület példaértékű rendezvénnyel bizonyította, hogy a külvárosban is érdemes az autómentes nap alkalmát az alternatív közlekedési módok népszerűsítésére kihasználni, mégpedig szórakoztató módon, továbbá komoly igény mutatkozik a kerékpáros rendezvényekre.