Beköszöntő



XVI. kerületi lakosként régóta szerettem volna valami helyi érdekű dologgal foglalkozni, és azt dokumentálni, ha másért nem, hát a magam szórakoztatásáért. Aztán nemrég egy baráti beszélgetés során született meg a "Kertvárosi bringajárőr" blog ötlete. 


Miért pont a bringa?

Néhány éve kimondottan foglalkoztat a városi kerékpározás, és rendszeresen közlekedem biciklivel. Meggyőződésem, hogy a kerékpározás gyors és dinamikus közlekedési alternatíva, amely élhetőbbé, barátságosabbá teszi a várost, sőt, lelkileg is felszabadít. Véleményem megerősítésében azt hiszem, a tavalyi hollandiai tanulmányaim adták meg a végső lökést, amikor megtapasztaltam, milyen is a XXI. századi elvárásoknak megfelelő, követendő kerékpáros infrastruktúra (amitől persze még nagyon távol állunk, de az utóbbi időben mérföldkőnek számító fejlődés kezdődött el Budapesten).
Kár is részleteznem tovább a rendszeres kerékpározás előnyeit, az alábbi videó magáért beszél.




Mindezek után felmerül a kérdés, hogy:

"Annyi kerékpáros site, blog, fórum, stb. van már, mégis mivel akartok foglalkozni?"

Társszerzőimmel igyekszünk a XVI. kerületről (esetenként szomszédairól) kerékpáros körképet festeni, azaz mik a legszembetűnőbb problémák, min lehetne javítani és hogyan, vagy éppen mi az, aminek örülünk, hol tudunk biztonságosan parkolni vagy milyen fejlesztések várhatóak. A cél és a lelkesedés megvan, aztán majd meglátjuk... :)

Érdemlegesebb tartalommal hamarosan jelentkezünk!